AiR 2014

Exhibition 2nd residency 2014: Shelley Calton, Gertrud Fiscbacher & Pia Elizondo

Trivelig utstillingsåpning

POSTED ON 14. SEPTEMBER 2015 UPDATED ON 14. SEPTEMBER 2015

Søndag 13.september åpnet den siste AiR- utstillingen i 2015 og et tjuetalls kunst-og fotointeresserte hadde funnet vegen til klostergalleriet.

DSC_0110

Det er alltid hektisk aktivitet rett før åpninger av dette slaget, men vi kom i mål med et par minutters margin denne gangen også. Denne gangen var det utstillingen «Natur, Myter og Minner» av kunstneroppholdsfotografene fra september 2014, Shelley Calton. U.S.A, Gertrud Fischbacher, Østerrike og Pia Elzondo, Mexico, som ble åpnet. Vi synes sitatet fra Pia er treffende for stemningen i bildene som nå henger i kjellergalleriet: ”Eg høyrde eit språk som besto av lyden av mjukt lys som hang frå greinene og ned på det mjuke laget av mose, og på forsteina skapningar som lot som om dei ikkje var der..”

Av kunstnerne var  Gertrud Fiscbacher den som hadde anledning å være tilstede under åpningen, noe som gir rom for at publikum kan få stille spørsmål og få svar.  De nåværende kunstnerne på opphold, Francesco Pergolesi, Italia og Miho Kajioka, Japan var også tilstede for et interessert publikum. Mer om de aktuelle kunstnerne finner du HER

DSC_0158

Enkelte av publikum hadde også vært modeller for Shelley Calton og disse fikk endelig ta bildene i selvsyn, samt ta med seg bildene som takk.

Venelagsdamene Toril Romsø og Heidi Hvidevold hadde bakt kaker til fortærelse, servert sammen med en kopp kaffe eller te for de frammøtte. Vi takker for trivelige timer ilag med de som kom.:)

«Natur, Myter og Minner» – Utstillingsåpning søndag 13. september!

POSTED ON 8. SEPTEMBER 2015 UPDATED ON 8. SEPTEMBER 2015

Plakat Shelley Gertrud Pia copy

 Artist-in-Residence programmet ved Halsnøy Kloster inviterer til utstillinga

NATUR, MYTER og MINNER ved kunstnarane

– Shelley Calton (USA)

– Gertrud Fischbacher (Austerrike)

– Pia Elizondo (Mexico / Frankrike)

Utstillingsperiode 13. september til 11. oktober 2015

Opning på Halsnøy Kloster søndag 13. september kl 17.00

Gertrud Fischbacher vil vera tilstades ved opninga.

Calton, Fishbacher og Elizondo var alle på kunstnaropphald ved klosteret hausten 2014, og denne utstillinga syner nokre av resultata frå dette opphaldet, der naturen har vore viktig for alle tre, på forskjellig vis.

Shelley Calton Forest #714SHELLEY CALTON er frå Houston, Texas. Hennar arbeid har eit kvinneleg perspektiv der ho reflekterer over det ho opplever som kollektive kvinnelege erfaringar med tilhøyrande sub-kulturar. Hennar første bok Hard Knocks, Rolling with the Derby Girls vart publisert i 2009, og hennar nyaste bokConcealed, She´s Got a Gun kom ut våren 2015. Hennar arbeid har mellom anna vore stilt ut ved National Portrait Gallery i London, og ho er innkjøpt til offentlege og private samlingar.

På Halsnøy syner ho serien Into the Forest and Out by the Sea, ein fabel om ei jente si reise gjennom ein magisk skog og ut der land møter hav. På vegen får ho mange rare og uventa møter, nokre er magiske, andre er skremmande.

Serien vert vist som ein kombinasjon av bilder på veggen og ei vakker handlaga bok.

Gertrud Fischbacher_Poster_BGERTRUD FISCHBACHERbur og arbeider i Austerrike og Tyskland.

Om arbeida sine seier ho: ”Presentasjonen av naturen er eit resultat av undersøking og tolking. Denne undersøkinga gjer eg gjennom fotografi og video, og ser på noko av det grunnleggande ved naturen. For meg er naturen lys, tid, rom, struktur, og ein konfrontasjon med røyndomen.”

Arbeida hennar har vore flittig stilt ut i Austerrike og Tyskland, og er innkjøpt i fleire offentlige samlingar.

Ho syner to verk på klosteret, det eine – ”Landscape Stories” –  er ein poster som består av polaroidbilder som ho tok på Halsnøy i juni 2012 under et besøk der, og i september 2014 under kunstnaropphaldet. Det andre verket er ein video som heiter ”439” og syner eit utsnitt av landskapet på Halsnøy. Dette er ein studie i endring av lys, tid og struktur.

Pia SB-Halsnoy029 30x30PIA ELIZONDO er frå Mexico, men bur og arbeider i Paris sidan 2003.

Ho arbeider svært personleg, der ho går inn i sin eigen kvardag – i det livet ho sjølv lever – og der gjenskapar ho ei verd som ofte er mørk, men som inneheld minner, reiser, det ukjende og det intime. Ho har utdanning i litteratur og filosofi, i tillegg til  ein mastergrad i fotografi, og ho har stilt ut over store delar av verda.

På klosteret syner ho serien ”Norwegian Wood”. Ho opplevde at skogen slapp henne berre inn dersom han sjølv ville det. Og dersom ho sjølv var viljug til å lytte til han, og respektere dei som eksisterer der. ”Eg høyrde eit språk som besto av lyden av mjukt lys som hang frå greinene og ned på det mjuke laget av mose, og på forsteina skapningar som lot som om dei ikkje var der..”

Exhibition 1st residency 2014: Maryse Goudreau, Virgilio Ferreira & Veronika Marquez:

Søndag 10. mai åpnet ny utstilling, «Himmel, Hemmelegheitar og Fluktuasjonar», i kjellergalleriet på klosteret og vi var fornøyde med oppmøtet. Nærmere 30 personer fant vegen på en ellers travel søndag med konfirmasjoner, Radio-hole dag m.m. Folk tok seg god tid til både å se og slå av en drøs og det ble et par hyggelige timer.

Utstillerne er Maryse Godreau, Canada, Virigilio Ferreira, Portugal, og Veronika Marquez, Uruguay,- alle hadde kunstneropphold på Klosteret på samme tid i 2014.

Utstillingen henger fram til første helg i juni.

More /Mer

Klosterseminar 2014

Sist lørdag gikk det årlige «Klosterseminaret» for folkehøgskole-elevene av stabelen. Det er alltid greit å få delt historien  tidlig i skoleåret slik at elevene tidlig får mulighet til å finne mulige måter å nytte seg av naboskapet.

DSC_0001

Også i år fikk elevene en presentasjon av kunstfotografene som for tiden oppholder seg på klosteret, en aldri så liten innføring i forskjellige måter å arbeide kunstnerisk med f.eks fotografi. Det kan være både inspirerende og nytt for mange. Etter responsen å dømme tidlig en lørdags formiddag virket det som elevene syntes dette var interessant og mange gode spørsmål ble stilt fra salen.

Etter presentasjonene var det etter en liten luftepause klart for «Historietime»- om klosterhistorien og bruken – før og nå, før vi tok turen ned på klosterområdet for å ta stedet i nærmere øyesyn. Elevene blir både utfordet og oppfordret til å  ta i bruk stedet til egne prosjekt i løpet av skoleåret og det er alltid spennende å se hva som kommer ut av det etterhvert. Det er og skal være et sted til inspirasjon og skapende arbeid. Vi gleder oss til å se hva elevene etterhvert finner på 😉

Second residency this year…

Next week we look forward to welcoming the second group of residence artist photographers to Halsnøy Kloster.

Arriving on the 26th of August this residency period will last until the 16th of September.

The coming residency artists are:

SHELLEY CALTON, U.S.A

http://www.shelleycalton.com

PIA ELIZONDO, MEXICO

Pia Elizondo:At Agence Vu

GERTRUDE FISCBACHER, Germany

http://www.gertrudfischbacher.com/Work.html

Follow this site to see how they get along 😉

——————————————————————————————————–

The first ones out this year:

With a great deal of exitement and butterflies the first 3 of 6 photographers arrived at the monastery in May 2014. The first residency period  has therefor officially started and we are very much looking forward to seeing  how they get along and share time with them. The first 3 this year are:

DSC_0042
Veronika, Virgilio & Maryse

Veronika Marques, Uruguay, Maryse Goudreau, Canada, og Virgilio Ferreira, Portugal.

Artists in Residence – FINAL Selection for 2014

Dear all,

Below you will find the final selection for Artists in Residence Halsnøy Kloster 2014

Those selected will shortly receive an official invitation from us.

The selection process has been difficult, and we do wish we could include more artists.

Unfortunately this is not possible, and we can only encourage those of you who were

not selected this time, to apply again.

Congratulations to those who were selected!

Best regards

Helen and Øyvind

Final selection for 2014:

VERONIKA MARQUES, Uruguay

www.veronikamarquez.com

MARYSE GOUDREAU, Canada

http://paysagecomposte.blogspot.fr

VIRGILIO FERREIRA, Portugal

www.virgilioferreira.com

SHELLEY CALTON, U.S.A

http://www.shelleycalton.com

Pia Elizondo, Mexico….

Pia Elizondo:At Agence Vu

GERTRUDE FISCBACHER, Germany

http://www.gertrudfischbacher.com/Work.html

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s