AiR 2011

memories from 2011 ..with many heartfelt thanks to all our residents in 2011..our hearts grew bigger..and better ! 😉

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

 

22. Juli – 22 August: Utstilling med arbeidene til Carolle Benitah ; “Les regrétés og Pascale Peyret; “Offrandes”.

Begge var tilstede på Halsnøy under terrorangrepet i Oslo og Utøya 22.juli 2011.  Uttalelser fra Pascale Peyret: “These last days were very strange, as if time stopped ; these events affects everyone, even foreign residents in a small island.”

September 2012: Utstilling med arbeidene til Danielle Voirin og Brijesh Patel som var på opphold  september 2011.

Utstillingsopning av arbeida til 1. pulje av fjorårets Fotokunstnere på opphold.

Søndag 13. mai åpnet den første utstillingen i en rekke på 3 i 2012, denne med arbeider av den første gruppen med kunstfotografer som var på opphold i juni 2011; Haruna Kawanishi, Japan, Lisbeth Bang, Danmark/Norge  og Caroline Brown, Storbritannia. Bildene deres ble presentert på forskjellig vis, både med bilde-slideshow: Haruna, Fotobok : Caroline og bilder i ramme:Lisbeth.

Dagen opprant med skikkelig ruskevær, men noen fant veien likevel.  Til å hjelpe oss med åpningen fikk vi besøk av  9 dansejenter fra Jazz/Moderne 2 ved Kvinnherad kulturskole og danselærer Siri Petersen. Tanken var at de skulle danse ute, men den planen måtte skrinlegges på grunn av været. Heldigvis gikk det godt å danse inne i selve utstillingslokalet i kjelleren. Hele 2 showdanser framførte de, en av dem egenkomponert – det ble skikkelig fest-stemning over det hele med flott danseshow av utrolig flinke jenter. etter det vi forstod  fristet det til gjentakelse, noe vi slettes ikke ser bort fra.

Etter dansen var det åpent for å rusle  i utstillingen , og få seg litt  lett servering på kjøkkenet. Utstillingen blir stående til 3. juni, og er åpen hver helg 1300-1600, ellers i uka på arbeidsdagene tirsd.-torsdag, da blir dere tatt imot av Mirte som er vikar for sommeren.

Ta turen innom da vel !?

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Det nærmer seg sommer og de første «virkelige» kunstneroppholdene 2011.

Vi har fått en endring på listen med ny kunstner i septemberperioden: Danielle Voirin

Sunnhordland museum har åpnet opp for, og  inviterer kunstnere fra verden over til å komme til den vesle øya Halsnøy på veskysten av Norge, for å bo og arbeide i vakre omgivelser.

Fotografene Øyvind Hjelmen og Catherine Cameron hadde selv et arbeidsopphold på Halsnøy kloster høsten 2009 og har tatt initiativ til kunstneropphold-programmet ved Klosteret. Programmet er blitt til i samarbeid mellom disse to og Sunnhordland  museum/Halsnøy Kloster og ble lansert i Arles, Frankrike sommeren 2010, og i første omgang tilbudt til fotografer  verden over.

Vi ble da også svært positivt overrasket over den store interessen og mengden av søknader som kom inn. Etter gjennomgang av søknadene er det med stor glede vi kan melde om at 3 av 3 oppholdsperioder nå er bekreftet og at vi pr. dags dato får 7 kunstnere/fotografer under tak i løpet av sommeren neste år!!

Disse er ; 20.juni- 11.juli:

Haruna Kawanishi, Tokyo, Japan

http://www.haruna-kawanishi.com

http://www.gallery21-tokyo.com

Caroline Brown, Storbritannia

http://www.carolynbrownphotographer.com

Lisbeth Bang, Danmark (res. Nor.).

http://myworkenjoy.wordpress.com/

18.juli- 8 august:

Pascale Peyret, Frankrike

www.pascale-peyret.com

Carolle Benitah, Frankrike

www.carollebenitah.com

1. september- 22.september:

Danielle Voirin, U.S.A, res.Paris

http://www.daniellevoirin.com

Brijesh Patel, India/Storbritannia

http://www.brijesh-patel.com

http://www.parchai.com

( Kunstneropphold på Halsnøy Kloster er delt opp i perioder av 3 x 3 uker i løpet av sommerhalvåret hvor interesserte kunstnere kan søke om opphold med vedlagt prosjektbeskrivelse. Periodene er delt opp slik;  1.periode: 1.- 22.mai, 2. periode: 20. juni-11.juli/18.juli-8.august, 3.periode: 1.sept.- 22.sept.)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s