Nytt år – og Nye hendelser; først ut: Viva Basket!! åpner 1. februar på Halsnøy Kloster

Posted on

10917802_923313357686946_5364759978314051528_o
Viva Basket!

Sunnhordland museum, Serfenta og Søre skogen dokumenterer fletteteknikkar frå Vestlandet og Polen.

Fletting er ein av dei eldste handverksteknikkar ein kjenner og er nytta av mennesker over heile verda. Produkta ein laga er nytta til å sanka og oppbevara ting i, fiskereiskapar, gjerder, hytter, møblar, vogner og til og med båtar.

Gjennom prosjektet «Viva Basket» vil Sunnhordland museum saman med Søreskogen pil i Vindafjord og organisasjonen Serfenta Association i Polen, leita opp at gamle lokale fletteteknikkar og dokumetera dei. Som del av prosjektet blir det utstillingar i museet sine lokale, kurs for barn og vaksne, og produskjon av ein film og eit bokverk knytt til dokumentasjonsprosjektet. Målet med «Viva Basket» er å utveksla kunnskap og praksisar knytt til dokumentasjon, ivaretaking og formidling av lokale fletteteknikkar. Dokumentasjonsarbeidet starta i mai 2014 og vil bli avslutta i september, utstillinga skal vera ferdig og opna på det maritime museet i Gdansk i januar 2015 og kjem til Noreg i april.

EØS-midlane
EØS-midlane er Noreg, Island og Liechtenstein sitt bidrag til sosial og økonomisk utjamning i Europa. Til saman 15 land i Europa får stønad til prosjekter innan områder som mellom anna miljøvern, folkehelse, forsking, kulturarv og kulturutveksling. Eit viktig mål er også styrka kontakt og samarbeid mellom europeiske nasjonar. I denne perioden er EØS-midlane på ca. 14 milliarder kroner.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s