Fullt hus!

Posted on Updated on

DSC_0176
Fotograf Dan Dubowitz var tilstede, ens ærend fra Storbritannia

Sist søndag var det fullt hus på klosteret i anledning årets siste fotoutstilling, denne gang med fotografene som hadde opphold for 1 år siden på denne tiden; Dan Dubowitz, Storbritannia (bilde over), Sylvain Granjon, Frankrike, Marcel Pedragosa, Spania og Urszula Tarasiewizc, Polen.  Vi noterte oss mellom 60-70 personer innom med stort og smått!

DSC_0149
Mona Økland åpner utstillingen

Mona Økland, rektor ved Sunnhordland Folkehøgskole åpnet utstillingen denne gang. Dette faller seg ganske naturlig i og med at en del elever  ved skolen har vært/er innvolvert i fotoprosjektene de siste årene og at det i bunn ligger et mangeårig godt samarbeid mellom skolen og klosteret. Noen av fjorårets elever er også med i høstens utstilling og noen av årets elever har vært nye modeller for Dan Dubowitz , som var tilstede i løpet av helgen.

De 4 fotografene har stor spennvidde i uttrykk, noe publikum også fikk erfare da de tok bildene i nærmere øyesyn.Flere halsnøybuer, store og små, er igjen representert i verkene som er å se i kjelleren i høst. Mange av dem som kom var nok også spente på hvordan de tok seg ut på bildene,- etter det vi erfarte virket det som både modeller og publikum var fornøyde med det de fikk se – og kanskje pittelitt stolte? En ting er ihvertfall sikkert; arrangører og fotografer er dypt takknemlig overfor hver og en som stiller opp som modeller i ulike kunstneriske prosjekt og vi vil gjerne benytte anledningen til å takke alle sammen!

Ser du noen du kjenner ?
Ser du noen du kjenner ?

Det sosiale står også i høysetet ved utstillingsåpninger,- det vil si en mulighet til  å sette seg ned «drøse» med naboen, få seg en kopp kaffe og noe å bite i . I disse sammenhengene er venelags-damene uvurderlige! De stiller velvillig opp med hjemmebakst og påfyll av kaffe. Takk i denne omgang til Toril Romsø og Berit Hvidevoll. 🙂

Det er ikke til å komme fra at uten gode samarbeidspartnere er det vanskelig å få til prosjekter som «kunstneroppholdsprosjektet» realisert. Vi er nå inne i det 2. året av  en 3 årig samarbeidsavtale med  SKL A/S . Deres støtte og positivitet til prosjektet har vært avgjørende for realisering og framdrift og vi takker for samarbeidet så langt.

Har du ikke fått den med deg ? Du har fortsatt mulighet.. utstillingen vil henge ti og med 26. oktober 😉 Åpningstider

Under finner du flere bilder fra åpningen. Mer om kunstnerne og utstillingen HER

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s