Et knippe flotte aktører venter dere søndag 1. september

Posted on Updated on

Vi kan glede oss til et flott knippe aktører til å ta oss gjennom Jubileumsfeiringa  i anledning  Halsnøy Kloster- 850 år.

Shl Kammerorkester foto Ø HjelmenSunnhordland Kammerorkester

Sunnhordland kammerorkester har som føremål å stimulera strykarmiljøet i regionen gjennom eit samarbeid over kommunegrensene.

Hovudmålet er å gjere det mogleg for vidarekomne ungdom i Sunnhordland å få spele kammermusikk på høgt nivå. Kammerorkesteret er først og fremst eit tilbod til dei vidarekomne elevane ved kulturskulane i regionen og musikklina ved Stord vidaregåande skule. Orkesteret består av ungdomar, vaksne, amatørar og profesjonelle musikarar frå Sunnhordland. Kammerorkesteret har base på Stord, men held konsertar i heile regionen, og gjerne saman med lokale musikarar og kor. Orkesteret blei starta i 1984 og har gjennom åra hatt mange flotte konsertar og samarbeidsprosjekt.

Lars-Erik ter Jung er orkesteret sin faste dirigent.

Lars-Erik ter Jung, dirigent

 Lars-Erik ter Jung har lang fartstid bak seg som musiker. Etter en lang karriére som fiolinist, har han nå oppnådd stor anerkjennelse som dirigent, og kan vise til en omfattende virksomhet med et vidtfavnende repertoar etter ulike dirigentoppdrag, bl.a. med Oslo Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkesteret, Det Norske Kammerorkester, Trondheimsolistene, Oslo Sinfonietta, BIT»20 Ensemble, Kristiansand Symfoniorkester, Svenska Kammerorkestern og Kairo Symfoniorkester. ter Jung har vært kunstnerisk leder for Telemark Kammerorkester siden starten i 1992. Han har også bidratt organisatorisk til at orkesteret har fått den posisjonen det har i dag. Arbeidet med samtidsmusikk har vært viktig i ter Jungs virksomhet, noe som også avspeiler seg i arbeidet med profileringen av TKO. ter Jung er fra og med denne høsten engasjert som kunstnerisk leder og sjefdirigent for Sinfoniettaen ved Operaen i Kristiansund. I tillegg har han jevnlig engasjementer med en rekke faste samarbeidspartnere, bl.a. Tromsø Kammerorkester. ter Jung har de siste 20 årene tatt initiativet til og realisert en rekke kammergrupper og prosjektbaserte produksjoner. Han har utgitt et dusin CDer, som et resultat av arbeidet som solist og kammermusiker, og som leder for ulike ensembler.

Membra foto Ø HjelmenMEMBRA

Membra solistkvartett består av dei fire songarane Ingvill M. Holter, Åsne Kvamme, Tore Kloster og Olav Veierød.

Membra solistkvartett består av profesjonelle songarar med lang erfaring frå både solo- og ensemblesong. Dei ynskjer å gje publikum ei god konsertoppleving gjennom klangar og presentasjonsformer som er nye og spennande. Smakfullt blanda saman med kjende og kjære songar som høver utandørs i sommartida. Kvartetten er oppteken av å finna den hårfine balansen mellom å vera solist og korsongar, og dei ynskjer i den eine augneblinken å vera eit homogent kor, for så å vera fullblods solistar.

 

Gunnar Danbolt foto Ø HjelmenGunnar Danbolt

Gunnar Danbolt (f. 1940), er professor i  kunsthistorie ved Universitetet i Bergen. Han har skrevet en rekke bøker og artikler om maleri og skulptur fra antikken, middelalderen og renessansen, og om moderne kunst, kunstteori, kunsthåndverk og barnekultur. Blant dem også bøker om kunstformidling rettet mot barn og ungdom. Han er mye benyttet som foredragsholder og foreleser i mange sammenhenger, og er kjent for sin evne til å kunne trekke linjer mellom ulike fagområder. Derfor snakker han like gjerne om tidsbildet rundt en Sjostakovitsj-symfoni for Grieghallens konsertpublikum som han introduserer en utstilling slik at folk skjønner hva kunsten dreier seg om. Hans mange reiser med studenter og andre kunstgrupper har gjort ham lommekjent i europeiske og amerikanske kunstbyer dit KUNSTREISEN vil legge reiseruten. Danbolt mottok i 2000 Meltzers Høyskolfonds Forsknings- og Formidlingspris. Danbolt ble i 2007 utnevnt til ridder 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats som kunstformidler. Kilde: Nrk.no

John Cunningham foto H PetersenJohn Cunningham

er fra England og er utdannet ved Roehampton Institute, London. Han er en reflektert og dyktig billedkunster og street art kunstner. Ved siden av å undervise på Sunnhordland folkehøgskole, jobber han aktivt som kunstner og har stadig utstillinger i Norge og England.

John har fått mange street art kunstnere til å komme til Halsnøy og Bergen og er aktiv i flere public art prosjekter i Bergen. Han er også grunnlegger av Bergen Street Art.kilde: sunnhordland folkehøgskule

 

 

 

 

 

P O Kaldestad foto Ø HjelmenPer Olav Kaldestad

Født 1947. Bor på Stord i Hordaland. Per Olav Kaldestad er cand. philol. Han har arbeidet som norsklærer på Lærarhøgskulen på Stord til 1997, er nå forfatter på heltid. Best kjent for sine barnebøker. Også medred. av tidsskriftene Profil (1974-75) og Basar (1979-81). Stilistisk beveger han seg mellom gammelengelske sonetter og ramsalt vestlandsk ferjekrim.

 

Priser

1993 Æresliste-diplom Pier Paolo Vergetio – Europeisk barnebokpris i klassen for poesi for boken «Sola klappar meg»

1997 Samlagsprisen

2001 Askeladdprisen

2004 Når morgonfrosken syng (dikt for barn) Samlaget

 

johanne øvstebø tvedtenJohanne Øvstebø Tvedten

Johanne Øvstebø Tveten er tilsett som undervisningsleiar ved Sunnhordland Museum på Stord. Ho er oppvakse delvis på Sunnmøre og delvis på Stord. Ho er lærarutdanna og har hovudfag i drama- og teaterpedagogikk, med mange år bak seg i skulen. I tillegg har ho arbeidd som høgskulelektor i Volda og i Bergen, og ho var lærar på Høgskulen Stord/Haugesund sitt studium i Munnleg forteljing i Etne. I 2003 vart ho tilsett som undervisningsleiar ved Sunnhordland Museum, og har sidan skrive og framført mange historiske forteljingar og skodespel frå Sunnhordland.

 

Strupebandet-10111_4629962aHalsnøy Strupeband

Halsnøy Strupeband  er vårt kjære lokale blandakor som består av vel 45 medlemmer. Dei er ei god blanding av både yngre og eldre korister som har stor glede av å syngja i lag, og er kjend for sitt gode humør.

Koret framfører alt fra klassisk musikk til svisker og slagere innan pop, jazz og folkeviser.

I konsert-samanheng har dei ofte med seg  «Det faste orkesteret», med Rhune Dahle, trommer, Hallgeir Tvedten, tangentar, og Roy Faste Særsten, basstil å tonesetja songane

 Kari Tarberg er fast, fantastisk dirigent.

Utstillinga ”Sleepwalkers, Daydreamers and Travellers” (søvngjengarar, dagdraumarar og reisande) er siste utstilling i år frå kunstnaropphalda ved klosteret.

Raphaêl Neal (Frankrike), Sylvia Ballhause (Tyskland), Sebastien van Malleghem og Pierre Lateur (begge frå Belgia) var på opphald på klosteret i august 2012. Dei har tolka opphaldet sitt svært forskjellig, og gjev oss ei utstilling som på eit vis går i tre retningar, samtidig som ho er godt forankra i opphaldet på Halsnøy.

Raphael NealRaphaêl Neal viser 10 bilete frå serien IKWIG! Etter å ha fotografert sjølvportrett innandørs i mange år, starta han ein ny serie der han arbeider med seg sjølv i store landskap. Dei første bileta vart tekne i Frankrike, Spania og Skottland. Men på Halsnøy fann han den perfekte staden å arbeide. Kvart bilete viser ein person som ser ut til å vere på feil stad til feil tid, som søvngjengaren på veg mot sjøen. Forkortinga IKWIG! står for I Know Where I´m Going! som er tittelen på ein film frå 1945, der hovudpersonen nettopp ikkje veit kvar ho går og skal. Neal er sjølv modell i alle desse bileta, og fekk mellom anna låne kostymer i området her til opptaka. Bileta hans vert viste i stort format (1 x 1,5 meter) ute på kyrkjetufta.

http://raphaelneal.com/

Sylvia BallhauseSylvia Ballhause vart svært interessert i museet sin samling av bilete og glasplater etter Severin Kannelønning og Thorleif Krogstad. Blant det ho syner er kollagar der ho har nytta nokre av Krogstad sine bilete. Denne serien heiter ”Hidden People”. I serien ”Cloudscapes” har ho og arbeidd med det som ikkje er mogeleg for oss å fanga utan gjennom fotografiet, nemleg skyer og skyformasjonar. Desse syner ho på den måten dei opprinneleg vart fanga i kameraet hennar. Sylvia kjem sjølv og monterer utstillinga si, men må diverre reise like før opninga, ettersom ho opnar eige galleri i Tyskland samstundes med utstillinga på klosteret.

http://www.sylviaballhause.de/

 

Sebastien van MalleghemSebastien Van Malleghem hadde ei svært spesiell oppleving ved å komme til klosteret. Sommaren 2012 kom han direkte frå Libya til Halsnøy. Direkte frå reportasjefotografering av det blodige etterspelet etter Gadaffi sitt fall, til eit område som er så fredelig at det sette spor på sitt eige vis. Sebastien arbeider til vanleg med å dokumentere ideen om rettferd og justis i Europa. Han har i to år fotografert i belgiske fengsel, og har følgd politiet i fire år. Dette resulterte i boka ”Police” som kom ut i januar i år. På Halsnøy hadde han hadde behov for å gjere noko heilt anna enn det han hadde gjort før. Saman med musikaren og komponisten Pierre Lateur har han laga filmen Breathe (Pust) som syner noko av det som vart både ei ytre – men ikkje minst ei indre – reise gjennom det nordiske landskapet og lyset. Etter opphaldet på Halsnøy fortsette dei til Island, og filmen er sett saman av inntrykk frå begge stader. Eit lite utval bilete i svart-kvitt vert og synt på utstillinga.

http://www.sebastienvanmalleghem.eu/

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s