Ny Fotografisk WORKSHOP

Posted on

001 Når vi nå har gått inn i året 2013 er det med glede vi kan invitere til ny fotografisk WORKSHOP PÅ HALSNØY KLOSTER MED ØYVIND HJELMEN

28. mai – 2. juni 2013

Digitalt, eller svart/hvitt filmbasert.

Maksimum 10 deltakere, minimum 7.

For English version: Events

ØYVIND HJELMEN har arbeidet med fotografi i 20 år, han har hatt utstillinger i 14 land og hans arbeider er innkjøpt til samlinger både i Norge og i utlandet. Foruten å undervise ved egne workshops har han vært foredrags- og workshopholder ved Bilder Nordic School of Photography i Oslo, og han holder også workshops for næringslivet, for eksempel Statoil. Han har i tillegg vært gjesteforeleser ved American Intercontinental University i London.

Øyvind Hjelmen har gitt ut tre bøker; Sentimental med Sunnhordlandsforfattarane (Eide Forlag, 2005), Ri Vinden med Per Jan Ingebrigtsen (Bokforlaget Publica, 2009) og Elsewhere (Kehrer Verlag, 2011).

Våningshuset fra 1841 høst..HALSNØY KLOSTER ble grunnlagt som Augustinerkloster i 1163, og mellom klosterruinene ble det i 1841 oppført et hus som i dag er hovedhuset på klostertunet. Halsnøy Kloster er en del av Sunnhordland Museum, og ligger i praktfulle omgivelser ved innløpet til Hardanger-fjorden. Klosteret har i de senere årene vært et senter for kunst og kultur, med konserter, utstillinger og andre typer arrangementer.

Klosteret er også i ferd med å opparbeide seg en posisjon når det gjelder formidling av fotografi, ved å tilby internasjonale kunstneropphold, utstillinger, foredrag og workshops. Vi har et nært samarbeid med Sunnhordland Folkehøgskule som tilbyr studier i teater, musikk, dans, billedkunst, lyd og spilldesign. Skolen ligger kun 5 minutters gange fra klosteret.

WORKSHOPEN vil fokusere på den enkeltes vei mot et eget personlig fotografi, enten man leter etter et slikt uttrykk, eller man ønsker å rendyrke det man har. Det blir foredrag, en-til-en undervisning, utfordringer, og 4 ½ interessante og spennende døgn. Vi forsøker å få til at alle bor i hovedhuset, og at alle måltider inntas sammen. Slik tror vi på at en intim atmosfære for workshopen vil bidra til gjensidig kreativ inspirasjon hos alle.

PRIS: Workshopen koster kr. 5900,- og det inkluderer alle måltider og overnatting!  Det eneste du trenger å tenke på utenom, er reisen din.

Dersom du ønsker å jobbe på film, er mørkeromsbruk og all kjemi inkludert i prisen, men du må selv sørge for å ha med film og papir til eget forbruk.

REISE: Halsnøy er forholdsvis lett tilgjengelig med bil, eller om man kommer med fly til Haugesund, Stord eller Bergen. Det går båt fra Bergen, og fra Haugesund eller Stord regner vi med å kunne organisere transport fra flyplassene til klosteret dersom det er behov for det.

Workshopen starter 28. mai kl. 18.00, og avsluttes 2. juni kl. 12.00

Overnatting blir som nevnt i hovedhuset, som var Juel-familiens hjem i ca 100 år. Huset er et museum, men der er 4 to-manns rom og 2 enkeltrom med brukbar komfort. Man må dele bad. Om nødvendig, eller om noen har ønske om det, har vi også rom tilgjengelig ved folkehøgskolen.

All undervisning og alle måltider blir i stuene i huset.

Vi ønsker velkommen til en intim og interessant langhelg i svært spesielle omgivelser.

For mer informasjon og påmelding, kontakt hkl@sunnhordland.museum.no

eller ring Helén Petersen på 481 30 020.

Se også www.halsnoykloster.wordpress.com

Du kan også ta kontakt med Øyvind Hjelmen på oh@oyvindhjelmen.com

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s