Vakker og innholdrik Klosterdag :)

Posted on Updated on

klart til vigsel..

Klosterdagen 2012 opprant med strålende vær, passelige temperaturer og masse blide mennesker. Programmet forløp mer eller mindre knirkefritt og alle poster hadde godt besøk, og mange møtte fram for å få med seg vigselen i hagen på klosterområdet.

I år var vi veldig glade for at styret ved museet var representert ved styreleder Signe Ekeland, som også stod for åpning av dagen. Deretter gikk det slag i slag, Reinert Føhn fra Statsgalleriet for Rikskunst kunne ikke møte i anledning åpning av utstillingen (meget sky personlighet..), men dette lot seg behørig oppveie av konservator/kurator ved samme galleri, Jan Terje Rafdal, som gav oss et innblikk i Felix Fiigenschoug’s liv, virke og kunstneriske arbeider. Deretter var det klart for kåseri om tradisjonsmat ved Heidi Eikremsvik, lokale bakstedamer på kjøkkenetsom bakte og hadde med seg smaksprøver av både potetkaker, rauddravle og annet godt.

På Kjøkkenet var det riktig så folksomt til tider, mange ville smake og ikke minst få seg kaffe og kaker servert og levert av Venelagets eminente damer som alltid stiller til 100 i stil og service

.

smaksprøvene gikk unna

Samtidig med kåseri ble  det holdt «forteljerstund for de minste» av og med Johanne Øvstebø Tvedten ute i ruinrommene og mini-fotoworkshop i kjelleren med fotograf Øyvind Hjelmen for de mellom 10-100.

I forbindelse med at det snart er klart for egen «Klosterbok» hadde geolog Øystein J Jansen tatt turen til klosteret for å holde foredrag om steinen på klosteret,- hvor kom den fra ?  Jansen har et eget kapittel i den kommende boken om dette. Etter tilbakemeldingene å dømme var dette et svært spennende og interessant tema å høre om.

Vigsel  i Klosterhagen ble det også. Magnus Fjelland Ludvigsen og Hilde Holdhus ble vigslet under mektige trekroner med utsikt ut over Klosterfjorden. Mange hadde møtt fram for å få dette med seg og det ble en strålende stund på gammel grunn. Været holdt akkurat, bruden var vakker, brudgommen likeså..Idet seremonien var igang kom det akkurat passe med regndråper i brudens hår og det lover godt for fremtiden, Til lykke begge to!

Helt på tampen av dagen fikk vi også en liten presentasjon av de nyankomne kunstfotografene som de neste 3 ukene vil bo og arbeide på Halsnøy Kloster.

Finalen på dagen var konserten i stuene med Gabriel Fliflet , trekkspill, piano og vokal og Benedicte Maurseth, hardingfele og vokal. Denne konserten ble akkurat så  vakker vi trodde og håpet den ville bli. En magisk time !  ..med vakker musikk i vakkert og nært samspill mellom de to ..og oss,-  for vi måtte jo selvsagt få være med å synge, og det gjorde vi. Takk Gabriel og Benedicte!..Det ble en flott avslutning på en innholdsrik dag.

Takk også til de mange som møtte opp denne dagen ,- og ikke minst til alle hjelpende hender fra venelaget og andre som gjør det mulig i det hele tatt å gjennomføre Klosterdag. Vel blåst!..til neste år.

Og da  feirer vi 850 års jubileum!!

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer

4 thoughts on “Vakker og innholdrik Klosterdag :)

  Bård Gram Økland said:
  22. juni 2012, kl. 23:31

  Såg veldig kjekt ut! Synd eg ikke fekk det med meg 🙂

   Helen Petersen responded:
   22. juni 2012, kl. 23:35

   Du kommer til jubileet neste år da Bård ?? 😉

  Jane said:
  12. juni 2012, kl. 08:58

  Beste klosterdag på lengje 🙂

  rigmor nygaard said:
  11. juni 2012, kl. 21:00

  Såg ut som vellukka på vakre Halsnøy Kloster.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s