Vandreforestilling på klosteret med Teater og Film- linja

Posted on

Lørdag  12. mai hadde Teater og film- linja ved Sunnhordland Folkgehøgskole vandreforestilling/ avslutningsforestilling på Halsnøy kloster for foreldre og familie.

Elevene tok i bruk hele området, både ute og inne, på en vandring der publikum hele tiden var “inne i ” forestillingen. En flott opplevelse og et godt eksempel på hvordan Halsnøy Kloster kan tas i bruk som arena for ulike uttrykk. Og,- et godt eksempel på gode samarbeidsrelasjoner. ;)

Stykket var laget av elevene selv, med litt inspirasjon fra Per, Pål og Espen Askeladds eventyr..men med en moderne vri…

Stykket handlet om 12 søstre (prinsesser sevfølgelig..) som var forhekset/fanget på en gård . Ingen ville slippe fri før en av dem ble godt gift! Etter mye venting og lengsel dukker det opp 3 friere..ja..P.P.& Espen.. det er bare det at disse frierne  stiller en del krav til søstrene;”hvor mange sauer har du fanga?” ( hvor mange har du hatt i køya?)..Hvor mange båter har du ankra?” (Hvor mange har du hatt i …?).. Veel..svarene blir ikke helt godkjente, og Per og Pål takker NEI! hmm… det skulle de kanskje ikke gjort ? Ved et svar som NEI forvandler disse søte søstrene seg til regulære TROLL! og de to eldste brødrene får  mer enn de ventet!?

Hvorom all ting er; en av søstrene er jo rene “Askepott”,- og henne faller Espens øyne på. “Vil du ha meg ?” spør hun. Og “JA!” svarer Espen viselig ;) .. Dermed er det duket for bryllup og en lykkelig slutt, også for de  andre 11 søstrene ,- og Per og Pål..og forhåpentligvis lever de lykkelig resten av sine dager..

Publikum, undertegnede medregnet, fikk ihvertfall en lykkelig time, med flott skuespill i utfordrende regi og upåklagelig scenografi. Bedre bruk av klosterets grunn skal man lete lenge etter!!

Vi håper bare flere elever ved folkehøgskolen vil ta utfordringen og skape nye vandrespel, til glede både for foreldre og lokalbefolkning. Dette bør gjentas!!

 

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer

One thought on “Vandreforestilling på klosteret med Teater og Film- linja

    Jane said:
    16. mai 2012, kl. 09:29

    Såg veldig flott ut!! Fine bilete 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s