Det nye året er godt i gang :)

Posted on Updated on

Det er en stund siden bloggen ble oppdatert, men det betyr ikke at det ikke er aktivitet på klosteret.

I løpet av vinteren legges planer for året som kommer og den aktiviteten som vi håper dere vil ta del i. Allerede nå i januar har vi hatt ny befaring med Inger Marie Aicher Olsrud fra Riksantikvaren, Rune Nilsen fra Bergen Kommune Bygg og vedlikehold, og ansatte håndverkere og personale fra Sunnhordland museum i forbindelse med det pågående restaurerings og  konserveringsprosjektet i regi av riksantikvaren.

Referat fra befaringen finner du her : Befaring 17.01.2012

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Vi mener bestemt vi  kan love et spennende program på Halsnøy kloster også i år, og vil her bare gi en liten oversikt over hva som er i vente.

Hovedsesongen begynner som kjent for de fleste i Påsken, og også i år vi det bli Påskeutstilling og åpent hus  med aktiviteter for små og store, selvsagt med vaffel-kafe!

Merk datoen 29. mars!!

Morten Krogvold

foto: Frank Hesjedal, Foto.no

Vi håper det store trekkplasteret vil være fotograf Morten Krogvold, som denne dagen vil holde foredrag i kultur-løa på Sunnhordland Folkehøgskole og åpning av utstilling i kjelleren på Halsnøy kloster.

Vi anbefaler alle som måtte være i regionen om å komme på spennende foredag og utstillingsåpning, myldring og kafe denne ettermiddagen!!.

Se mer info når det nærmer seg 🙂

Mer Ruin-prosjekt:

I løpet av vår-månedene vil  igjen håndverkere være tilsede på klosteret for å fortsett det gode arbeidet med å sikre de fantastiske middelalder- murene på Klosteret. Stikk gjerne innom om du er nysjerrig, vi svarer gjerne på spørsmål angående prosjektet!

Mai:

  I Mai måned er det planer om et åpent arrangement med forestilling av og med elever fra Sunnhordland Folkehøgskole!

Om du enda ikke har opplevd unge talent  som folkehøgskolen hvert år har i hus har du muligheten nå!

Dato og info kommer… 

 

 

 

 

  Klosterdagen 2012:

Det blir selvsagt Klosterdag også i år, datoen er lørdag 9.juni, 2012 med  foredrag, utstilling, konsert og aktivitet for barn. mer info og program kommer snart 🙂

Kunstneropphold:

De første foto-kunstnerne inntar klosteret allerede 8.juni og vil bli presentert under Klosterdagen 2012. Vi vil ha gleden av å presentere  3 kunstneroppholdsperioder med i alt 8 kunstenere som vil ha oppholdsperioder mellom juni og oktober, og vi inviterer publikum til å ta del i en del av deres prosjekter.  Dette  håper vi vil bli et interkativt forhold mellom kunstenere og innbyggere.  Om du noen gang har hatt lyst til å ta del i et kunstprosjekt så har du muligheten nå! Kunstnerne kommer også i år fra det store utland for å oppleve det helt særegne og på sin måte skildre og dele sine opplevelser med oss.

 

 

Sommerutstilling:

I år vil sommerutstillingen som vanlig åpne under Klosterdagen og kunstner i år blir Jan Terje Rafdal fra Etne.

Utstillingen vil vare fra 9.6.2012- 15.07.2012.

 

22.juli:

Vi  presenterer en gripende utstilling av kunstnerene Pascale Peyret og Carolle Benitah, som hadde kunstneropphold på klosteret i juli 2011. De fikk sterke inntrykk  under sitt opphold og reagerte spontant til hendelsene 22.juli. Utstillingen vil bli satt opp som en minnemarkering for 22. juli.

 

August:

  –  sommersesongen nærmer seg nå slutten, og det markeres i år som i fjor med et lystig og talentspekket arrangement sammen med Musikkskolen som har sin årlige sommersamling på Sunnhordland Folkeghøgskole. Det blir konsert i stuene med unge talenter, kafe, og aktiviterer og dans ute på området, akkompagnert av «Sokkedansorkesteret» bestående av musikere   og instruktører fra Bergen Filharmoniske Orkester, med «Sokkedansmester» dir. Kjell Seim.

 

 

 

September :

I september venter vi fotokunstnerne for den 3. oppholdsperioden, samtidig håper vi å få til en utstilling med Brijesh Patel og Dani Voirin som var her i 2011.

Dette var alt i skrivende stund,- men følg med !! mer kommer etterhvert! 🙂

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s