Endelig i gang.- ..på Amerikas største maritime museum!

Posted on Updated on

Dag 2 , kveld;
 Spenningen angående kassen er enda ikke utløst! Det er ikke så mye vi kan gjøre annet enn å sørge for at all kontakt som kan tas blir tatt. Det jobbes iherdig for å finne ut hvor kassen er og – når den kommer!. Uten den er vi en smule «Lost», den inneholder mesteparten av det vi må ha for å kunne gjøre jobben vår her. 

I mellomtiden har vi gått til anskaffelse av innleide sykler, noe som gjør det mye lettere å komme seg rundt på egenhånd. Her er ikke akkurat store bakker å snakke om så det går greit. 

Siste nytt før vi forlater museumsområdet for kvelden er;» Nei, den kommer ikke idag, men vi håper at den skal være her i morgen tidlig kl.07:00!!»
 Vi benytter anledningen til å sykle en tur i området. her er vakkert og mye natur å se langs elven Mystic, og vi får en flott tur på tampen av dagen. men – kassen har altså ikke kommet enda.. 

.. 

   

Dag 2, morgen:   

da var vi kommet til begynnelsen av dag 2 og vi har hatt frokostmøte og fordelt oppgaver for dagen. Spenningsmomentet denne morgenen står i å få vite om kassen med båten og utstyr nå er kommet på plass ?? Det er jo ganske vesentlig..   

– det skal lages skilt, skrives ut og henges opp bannere, standen skal gjøres klar…om kassen har kommet..   

En liten gjennomgang av spelet  og historia på scenen, og en aldri så liten stemmejustering for rustne , forkjølte stemmer. Vi har alt å vinne for ingen vet noe særlig om hva vi skal gjøre. Dette blir KNALL!   

Dag 1:  

Ja, da var vi endelig landet, etter en lang reise  over dammen. Vi ( Bjørn Arve Lunde, Trine Hjertholm, Johanne Ø.Tvedten, Ottar Tvedten og undertegnede) befinner oss nå i den relativt små byen Mystic , i staten Connecticut, for å representere Sunnhordland museum og norske tradisjoner på det årlige WoodenBoatShow, som er et samarbeid mellom private aktører som Wooden Boat Magazine og Mystic Seaport Museum, med utstillere og museumsdager i den maritime ånd.   

En hel "havneby" som musem

 

Rammen rundt det hele er en liten by; En rekke historiske bygninger har blitt flyttet, bygget opp igjen og  restaurert . Disse sammen med diverse båtbygger-realterte verksteder og verft utgjør i dag Mystic Seaport museum , hvis oppgave det er å formidle Amerikas maritime historie fra båtbygging til hvalfangst, , fartøy, seiling, utstyr og redskaper. Her er også en egen skole i sommerhalvåret for båtbyggere osv.   

Dette er første dag her, og vi har så langt brukt dagen til å finne frem til hvor vi skal være, hva som er hvor og orientere oss i forhold til program og aktiviteter som foregår. Vi overvar en formidlingsseanse i regi av museet her om den amerikanske hvalfangsten, med flotte formidlere som kunne sine saker.  Dette er en veritabel eksursjon i formidlingsmetoder og ideer å ta med hjem med mye faglig innhold, i tillegg til at vi fra fredag av skal formidle selv,- da med «Eg byggjer meg ein båt» Det blir spennende å se hvordan vi blir mottatt!   

– én ting er ihvertfall sikkert ,. dette blir en VARM foreteelse,- med noen og 30 grader i skyggen – og vi skal stå i ull-stakk!! 😉   

Helén   

Billedgalleri:’   

Reklamer

2 thoughts on “Endelig i gang.- ..på Amerikas største maritime museum!

  anneliseeriksen said:
  3. juli 2010, kl. 10:50

  Hei, høres fantastisk ut med en hel by som museum. Håper kassen dukket opp. Lykke til med framføringa og ellers alt annet. Anne Lise, Hardanger folkemuseum.

  jane jünger said:
  24. juni 2010, kl. 10:52

  Hei,

  ser utruleg flott ut der nede! For ein stad! De må ha lykke til og kosa dykk stort! Klem frå Stord og i helga seglskuteparadis 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s