En mektig opplevelse

Posted on Updated on

   

  Det ble ikke så mye blogging underveis i konferansen i Selje,- det ble rett og slett for hektisk! Men vi kom hjem fra kystpilgrimskonferansen med masse nye inntrykk og tankerekker, nye kontakter og nettverk -og ikke minst, – gode opplevelser.    

 Det skal sies,- vi meldte oss på i siste liten, da vi ikke en gang hadde hørt om konferansen før Inger Marie Aicher Olsrud , Riksantikvaren, nevnte den under vårt ruinprosjekt- møte på Halsnøy kloster i mars. Vi fant fort ut at dette måtte være relevant for Halsnøy kloster at vi deltok på og kastet oss rundt. Og det er vi glade for!  
 

En rekke fagmiljøer, kirkelige  institusjoner , ideelle organisasjoner, kommuner, fylkeskommuner, pilgrimsgårder og klosteranlegg,- ja sågar besøk helt fra et kloster i Hellas var tilstede. Alle for å greie ut om pilgrimenes kystled og hvordan få samordnet denne.     

Vi som kjenner til det gamle klosteranlegget på Halsnøy vet jo at vi ligger strategisk til i kystleden og at dette har hatt stor betydning i regionen den gangen. Har det også vært et stopp på veien for pilgrimer på vei mot Nidaros? eller Røldal ?? Vi vet at dette er en «rik kulturskatt» som altfor få har kjennskap til,- kanskje kan det å være en del av dette samarbeidet være med å løfte det opp i bevisstheten vår ?  Vi tror det!  I løpet av dagene i Selje fikk vi knyttet mange nye kontakter og truffet igjen noen gamle,  sett og hørt  en del om hvordan utfordringer kan løses , tips, råd og vink,-og større innsikt i historien. Vi tror og håper at dette vil føre til flere fruktbare utvekslinger og samarbeid.    

 Vi fikk en del svar, men mest av alt har vi fått ny inspirasjon og mange nye inntrykk , tankerekker og spørsmål; Disse må nå sorteres i og gis en prioriterings- rekkefølge. Det jeg vet her og nå er èn ting ; veien videre blir spennende!!    

Turen til Selje og Selja ble også en mektig opplevelse av naturen, kysten og ikke minst Selja kloster. Vi fikk en uforglemmelig men, akk, så altfor kort ekskursjon med omvisning på Selja kloster. Vi var så heldig å få oppleve øya en dag da alle 4 årstidene ble representert i løpet av få timer !- Det gjorde nok større inntrykk enn om vi hadde opplevd stedet i knallsol. Nyt bildene! 🙂   

                                           

Takk til alle arrangører og deltakere for uforglemmelige dager. Vi,- ja vi skal tilbake!    

Reklamer

2 thoughts on “En mektig opplevelse

  jane said:
  29. april 2010, kl. 21:12

  Flotte bilete! Kjempe kjekk tur! Kvar reiser me neste gong?

   halsnøy kloster responded:
   29. april 2010, kl. 21:14

   Takk!…neeei, skal vi se… vi finner nok et sted–Orknøyene kanskje ?? Forresten, du må se på bloggen nå? hva du synes om Gode samarbeidspartnere..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s