– På skattejakt i nærområdet…

Posted on Updated on

Hvert år gjentar det seg… etter påske skyter sesongen på Halsnøy kloster fart, og det skjer mye  hver uke fremover mot sommersesongen som begynner ved st. Hans.

Siste uken har jeg hatt flere besøk, bl. a. har Kvinnherad sogelag hatt sitt årsmøte i stuene på kloster med servering og orientering om klosteret før og nå. Det ble noen hyggelige timer med interesserte og kunnskaprike  mennesker.

Og så må jeg få skryte av vaktmesteren vår, Øyvind Særsten. Takket være hans utholdende timer og arbeid er nå tunet ute striglet og stelt, ja, så  fint har det sjeldent vært her ute så tidlig i sesongen. Du må gjerne se med selvsyn! Det å ha gode, praktiske folk rundt seg er en stor lette for det organisatoriske arbeidet, og det er en glede å ta imot folk på tunet.

Idag har jeg også hatt besøk på klosteret,- av «skattejegere» !

     

 Sist uke ble jeg kontaktet av Marit Helvik ved Kvinnherad videregående skole, som har elever i grunnkurs Service og samferdsel. Disse elevene har nå et prosjekt/studie som kalles «på skattejakt i nærområdet». Ofte tror man at man må reise vekk hjemmefra for å finne «skatter» og vi glemmer at mange skatter finnes rett utenfor stuedøren vår. Dette ville man prøve å gjøre noe med. «Hvilke skatter har vi i vårt nærområde ?» var spørsmålet, og hva vet vi om dem ?… Halsnøy kloster var en av «skattene» som kom opp og det er vi glade for. Resultatet ble da at 3 elever kom på besøk forrige uke for å forberede tur for resten av klassen og idag kom de tilbake  …på «skattejakt». Vi fikk noen artige timer ilag, med orientering og spørsmål om klosterhistorien og området rundt. Her ligger historien lag på lag fra bronsealder og frem til idag, så det mangler ikke på historie å fortelle. Siste delen av dagen brukte elvene til sosialt samvær med grilling ved klosterbrygga. Elevene som var med er : Maria Blom, Charlotte Monssen, Cathrine Vangen, Silje Myklebust, Anja Vevik, Carina T. Hansen, lærer: Marit Helvik.

Det er mange skatter i Kvinnherad og dette prosjektet tror jeg tjener sin hensikt med å finne de skattene og gjøre dem synlig for ungdommen. Jeg for min del håper dette blir pensum og ønsker andre elever velkommen til Halsnøy Kloster. Takk for besøket!

Helen

Reklamer

One thought on “– På skattejakt i nærområdet…

    Annemor Ekeland said:
    21. april 2010, kl. 07:19

    Høyrdes veldigbspennande ut. TRur det er fleire enn elkevane og lærarar ved KvS som skulle vore på skattejakt på klosteret. Det er ei ukjent perle for alt for mange!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s