Riksantikvarens ruinprosjekt

Posted on Updated on

  

 Det finnes ca 100 middelalderruiner i Norge. De fleste er ruiner etter kirker og klostre, men det finnes også noen borg- og slottsruiner. Slike ruiner er sjeldent i Norge, og derfor er det viktig å ta vare på de vi ennå har. 

Riksantikvarens ruinprosjekt har som mål å sette i stand et utvalg av middelalderruiner bestemmes etter i hvilken grad de har nasjonal og lokal interesse. Ruinene på Halsnøy er et nasjonalt viktig kulturminne, og det er stor lokal og regional interesse for anlegget. Halsnøy kloster er derfor ett av de prioriterte anleggene innenfor Riksantikvarens ruinprosjekt 

Riksantikvaren er opptatt av å ta vare på ruiner frå middelalderen og Halsnøy kloster er et av disse.    I 2005 behandlet Stortinget meldingingen «Leve med kulturminner», og gav slik startsignalet til at Riksantikvaren kunne sette i gang et tiårig prosjekt med oppstart i 2006: «Bevaring av ruiner fra middelalderen». Med bakgrunn i tidligare arbeid med ruinene og en grov vurdering av tilstanden gjort i 2005, vil Riksantikvaren prioritere hva som skal gjøres med den enkelte ruin i prosjektperioden.
 

 Halsnøy kloster er nå en del av det såkalte ruinprosjektet, noe som betyr at de gamle murene i anlegget  vil bli reparert og sikret for ettertiden.  

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s